Ligging

Ligging

Huize Idalie ligt in Grote Spouwen (Bilzen), een gezellig dorp op een steenworp van Bilzen, Riemst, Tongeren en Maastricht maar ook de ideale uitvalsbasis voor Hasselt, Sint-Truiden, Genk, Luik en de Voerstreek (±30 minuten met de wagen).

Dit stukje Haspengouw staat bekend voor zijn prachtige landschappen, groene weides met wandelpaadjes, hoogstambomen en adembenemende panorama’s. Wandelen en fietsen hier is tegelijk ontspannend en uitdagend. Vanuit Grote Spouwen vertrekken enkele leuke en verrassende wandelroutes. Er zijn ook fiets- en wandelroutes doorheen de knusse ons omringende dorpjes maar ook de Demervallei met als hoogtepunt Landcommanderij Alden Biesen is de moeite waard.

Op de site www.bezoekbilzen.be staan de actuele activiteiten, trek er op uit met fiets, onze groene wagentjes, of huur een vespa, Bilzen centrum heeft gezellige terrasjes en shoppers vinden zeker ook hun gading, culinair weten ze u ook te verwennen, op de site van Alden Biesen www.alden-biesen.be zie je hun mooie aanbod, zoals Schots weekend, Bilzen Mysteries, het Sint Paleis en zoveel meer.

Tongeren is vlot bereikbaar, met het Gallo Romeins museum heb je dadelijk een hap cultuur en erfgoed, het heeft een permanente tentoonstelling van de prehistorie tot eind Romeinse tijd maar ook altijd een uitzonderlijke gast tentoonstelling. De Basiliek en Romeinse sporen zijn doorheen heel Tongeren zichtbaar, voor de vroege vogels is er natuurlijk de antiek en brocante markt op zondag morgen!

Riemst is ook veelzijdig, fietsen in de mergelgrotten, wandelen langs burchten en stoppen voor glaasje wijn of bubbels in het kasteel van Genoelselderen. Het fort van Eben Email of naar de tentoonstelling in de Brug van Vroenhoven.

Voor gezinnen, vrienden en families is onze charmante vakantiewoning Huize Idalie de perfecte plek om gezellig samen te zijn en helemaal tot rust te komen. Lekker onthaasten na een dagje fiets-, wandel-, cultuur- of shopplezier!

Binnenkijken

Web Design & Development: Bezoek de Famoose website! | Fotografie: Valentin Jacobs